Rakić: Započeti radovi na izgradnji kuća Perićima iz Parteša i Veličkovićima iz Raniluga

Rakić
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

Desetočlana porodica Perić iz opštine Parteš će se za oko dva meseca useliti u novu kuću. Radovi na izgradnji njihovog novog doma su danas nakon polaganja kamena temeljca i zvanično započeti, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, koji je zajedno sa Dušanom Perićem i gradonačelnikom Parteša Draganom Petkovićem položio kamen temaljac je kazao da je ovaj vid pomoći kada su u pitanju mladi bračni parovi sa više dece, kao što je slučaj ove porodice, prioritet za to ministarstvo.

”Cilj nam je da na ovaj način pokažemo da brinemo o onima koji sa svojom decom planiraju da ostanu na svojim ognjištima. Njihova volja da stvaraju porodice baš ovde za nas je satisfakcija i uverenje da na ovaj način radimo pravu stvar. U maju, prilikom posete opštini Parteš ovoj porodici smo obećali kuću, i evo danas počinju radovi na izgradnji”, rekao je Rakić.

Nakon polaganja kamena temeljca za kuću Perića, Rakić je i u Ranilugu položio kamen temaljac za izgradnju kuće za trojicu braće Veličković, koji žive u kući kod svog strica.

Ministar je u Ranilugu rekao da mu je drago da će izgradnjom novih kuća, stambeno zbrinuti dve porodice.

”Svaka nova kuća je nova nada da će na Kosovu biti što više porodica koje budućnost planiraju upravo na ovim prostorima. Iskreni njihovi planovi za ostanak za nas su obaveza da im za to i obezbedimo uslove. Trojica braća Veličković, nisu imala uslove za normalan život i ta situacija će se vrlo skoro izgradnjom nove kuće promeniti”, kazao je Rakić.

Perići su izrazili zahvalnost za početak izgradnje kuće, ali najsrećniji su bili mališani koje je ministar obradovao biciklima.

”Ovo je velika sreća za nas, a vidite koliko su srećna i naša deca na poklonima. Ministar im je ispunio želje. Zahvalnost je nešto najmanje što danas možemo da iskažemo”, kazao je Dušan Perić, dok jedan od braće Veličković iz Raniluga rekao, da su oni jedna od porodica koja od sopstvenih prihoda nikada ne bi mogli da izgrade kuću i da nije bilo ministra Rakića i Ministarstva za zajednice i povratak, te se njihov san ne bi ostvario.

Kamen temeljac za kuću Veličkovića u Ranilugu je takoće položen zajedno sa gradonačelnikom Vladicom Aritionovićem i sa Veličkovićima.