Uskoro novi kraći put u Padalištu, po decu bezbedniji po meštane korisniji

Radovi na izgradnji stepenica
Izvor: Kosovo Online

Deca iz naselja Padalište u Gračanici će za nešto više od mesec dana do svoje osnovne škole "Kralj Milutin" dolaziti kraćim i bezbednijim putem jer su u toku radovi na završetku stepenišne staze. Radove je danas obišla predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić sa saradnicima kako bi se uverila da radovi teku po planu i najavila da će put u upotrebu će biti pušten sredinom novembra ove godine.

Šubarić je kazala da izgradnja staze u dužini od 470 metara počinje od naselja Padalište i prolazi pored OŠ "Kralj Milutin" i spaja se sa istoimenom ulicom, kao i da je vrednost projekta 107.000evra.

"Potpisnici memoranduma su Demos, Mals i Opština Gračanica. MALS i Demos učestvuju sa 81.000 evra a ostatak ide na teret opštine Gračanica. Pored staze uredićemo i okolni prostor obogatićemo ga drvoredom rasvetom i klupama tako da pored osnovne namene ovo može biti i neki vid šetališta i odmarališta. Ovaj projekat je pre svega u službi i realna potreba naše dece iz ovih naselja kojima će put do škole biti kraći, lakši i bezbedniji, a osim toga i svim meštanima će biti od velike koristi", rekla je ona.

Direktor osnovne škole "Kralj Milutin" u Gračanici Vladimir Milkić zahvalio se opštini Gračanica na realizaciji ovog projekta i na prepoznavanju potreba dece koja nastavu pohađaju u ovoj školi navodeći da će bezbednost dece u saobraćaju realizaciojom ovog projekta biti svedena na minimum.

"Imamo jedan veliki broj dece koja dolaze iz naselja Padalište imamo i veliki broj domaćinstava i stambenih zgrada koji su do sada koristili put kroz centar Gračanice da bi stigli do škole gde prolaze pored magistralnog puta Gračanica-Gnjilane što je veoma problematično naročito za učenike nižih razreda. Ovim dobijamo puno na bezbednosti učenika koji će moći sami da dođu do škole jer neće biti saobraćaja a deonica puta do škole biće bliža", rekao je Milkić.