Vesić: Integrisani tagovi za naplatu putarine uskoro i sa Hrvatskom, BiH, Grčkom i Albanijom

Goran Vesić
Izvor: Pink

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je da bi, nakon sa Severnom Makedonijom, uskoro trebalo da bude uspostavljen sistem za integrisane tagove za naplatu putarine i sa Hrvatskom, BiH, Grčkom i Albanijom, prenosi Pink.

Kada je reč o zajedničkom tagu za naplatu putarine sa Sevrnom Makedonijom, Vesić ističe da se na naplatnoj stanici Preševo, pre granice, na kamionu sa mobilnim šalterima može kupiti ili prekonfigurisati tag, kako bi radio i u susednoj zemlji, a da procedura traje između pet i 10 minuta.

“Da biste mogli da koristite naš tag u Severnoj Makedoniji, morate da ga prekonfigurišete, to znači da sa pripejda pređete na postpejd. Da bi mogao da radi u Severnoj Makedoniji, a tako će raditi i u Srbiji, vežete tag za svoju platnu karticu. Ako imate novca na tagu, on će vam biti vraćen na tekući račun. Obezbedili smo veliki broj mesta na kojima tag može da se prekonfiguriše. Kad to uradite, za 30 minuta je tag aktivan, to je dovoljno vremena da se prođe do graničnog prelaza. Preporučujem svima da to urade, zato što ćemo veoma brzo imati isti sistem i sa Hrvatskom, BiH, Grčkom i Albanijom”, rekao je ministar.