Abazi: Kusari-Ljilja ne treba da bude šef poslaničke grupe Samoopredeljenja

Haki Abazi
Izvor: Ekonomia Online

Poslanik Pokreta Samoopredeljenje Haki Abazi rekao je da je tražio da Mimoze Kusari-Ljilja ode sa mesta lidera poslaničke grupe Samoopredeljenja, prenosi Koha.

Po njemu, veliki je hendikep da taj posao u Skupštini obavlja osoba koja nije iz Samoopredeljenja.

"Da, pitao sam. Nedostatak kohezije, nedostatak volje, nedostatak ideje poslanika koji nije deo Samoopredeljenja. Treba da vodi veliku grupu sa dinamikom unutar pokreta. Postoje ljudi koji su unutar poslaničke grupe koji imaju veću sposobnost i strpljenje da vode poslaničku grupu" smatra Abazi.

Abazi se osvrnuo na određeno nezadovoljstvo načinom na koji se upravlja energetskom krizom. On je rekao da je nacrt strategije za energetiku isti kao i vlade u poslednjih 20 godina, istakavši da ga treba menjati.

"Mislim da je vreme da se fokusiramo na sadašnjost i budućnost. Strategija koja je pripremljena za energetiku je ponavljanje fraza iz prethodnih 20 godina. Činjenica da se ovaj nacrt strategije fokusira i na izgradnju novih kapaciteta za ugalj čini strategiju suprotnom trendovima i zelenoj agendi EU. Ne nudi nikakvo rešenje osim što nudi veliku štetu zdravlju", rekao je Abazi.