Abazović i Kurti danas u Skoplju

Abazović i Zaev
Izvor: Vlada Crne Gore, Gov.me

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović boravi u Skoplju, gde će se danas održati drugi po redu Zapadnobalkanski samit 2021. godine, pod nazivom „Promovisanje inkluzivnosti i solidarnosti u Evropi", na kome učestvuje i Kosovski premijer Aljbin Kurti, prenosi Danas.

Abazović se, kako je saopšteno iz Vlade, sinoć u Skoplju susreo sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevim, tokom koktela koji je za goste priredio "Ekonomist Ivents", kao organizator događaja.

"Na prvoj panel diskusiji Samita, pored domaćina premijera Zaeva, učestvovaće još i potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, premijer Kosova Aljbin Kurti i zamenik premijera Albanije Arben Ahmetaj", navode iz crnogorske Vlade.

U fokusu samita, koji organizuje "Ekonomist Ivents", biće jačanje stabilnosti i saradnje u regionu, ubrzana integracija država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju i prioriteti regiona u post-kovid periodu, saopšteno je iz Vlade.

Na samitu u Skoplju, koji se održava na premijerskom i ministarskom nivou, između ostalih, učestvovaće i zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar, saopšteno je ranije.

Pored učešća na Samitu, Abazović će u Skoplju imati nekoliko bilateralnih susreta i sastanaka sa predstavnicima iz privrednog sektora.