Afrim Hodža: Kurti nas ignorisao u Bostonu, njegova saradnica rekla da nema vremena za posetu zajednici

Kurti sa predstavnicima albanske zajednice u Vašingtonu
Izvor: Tviter

Aktivista pokreta "Samoopredeljenje" i član Udruženja "Kosovo" u Bostonu Afrim Hodža izjavio je da je pokušao da stupi u kontakt sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem tokom njegovog boravka u tom gradu, ali da je izignorisan, prenosi Reporteri.

Prema rečima Hodžaja, kosovsko udruženje u Bostonu i ogranak Samoopredeljenja planirali su da prirede svečani prijem za premijera Kurtija, međutim od njegove zamenice Lize Gaši saznali su da Kurti nema vremena za sastanak sa zajednicom.

"U međuvremenu ona je pripremila dnevni red posete udruženju Besa iz Albanije, potpuno ignorišući Udruženje Kosova u Bostonu. Ponovo smo pokušali i pitali zamenicu Lizu Gaši, da samo promeni dnevni red posete, ali nije prihvatila ni na koji način i stalno, podmuklo i ponižavajuće, ignorisala je svaki pokušaj da nam dozvoli da pravimo sjajne prijeme za premijera Kurtija", napisao je Hodža na Fejsbuku.

Hodža je rekao da bi, da su organizovali doček, Kurtija tamo dočekalo "oko 500-600 ljudi", a ne 15-16 ljudi koliko je bilo na drugom skupu.

" Treba napomenuti da je Udruženje Kosova u Bostonu dočekalo Aljbina Kurtija 2012. godine, kada Aljbin Kurti nije bio na vlasti. Kosovsko udruženje u Bostonu je takođe dočekalo poslanike, ministre i bivšu predsednicu Jahjagu, svaki put kada dođu u Boston. Ali ovoga puta, na veoma ponižavajući način, Kosovsko udruženje u Bostonu je ignorisano i poniženo od Lize Gaši", napisao je Hodža.

Kako kaže, to je veoma velika mrlja koja se ne može sakriti.