Ahmeti: Inicijativa za izlazak na izbore Kurtijeva igra da zamaskira neuspehe

imri ahmeti
Izvor: Gazeta Express

Generalni sekretar Demokratskog saveza Kosova Imri Ahmeti rekao je za Ekonomiju onlajn da je najnovija inicijativa za izlazak na izbore bila politička igra sa kojom je aktuelni kosovski premijer Aljbin Kurti hteo da skrene pažnju građana sa neuspeha u politici kako na unutrašnjem planu, tako i na spoljašnjem, od kojih kao najveći izdvaja to što Kosovo nije postalo član Saveta Evrope.

Ahmeti navodeći da je opšte poznato da opozicija ne može da sruši Vladu bez podrške većinskih poslanika, Ahmeti kaže da izbori mogu da se održe jedino ako Vlada da ostavku.

"Smatramo da odgovornost i treba preuzeti i pokazati kroz ostavku, a ne kroz druge mehanizme. Uostalom, mi kao opozicija nemamo dovoljan broj da utičemo na raspuštanje Skupštine. Vremenom smo se uverili da je to igra i mehanizam da se skrene pažnja sa neuspeha, uglavnom u Savetu Evrope i drugih unutrašnjih neuspeha jer smo videli da nedostaje volja da se ide na izbore", kazao je Ahmeti.

Prema njegovim rečima, više se govorilo o čuvenoj večeri Kurtija i Memljija Krasnićija nego o neuspehu da postane član Saveta Evrope.

Neučestvovanje predsednika DSK u toj, kako kaže, igri smatra ispravnim, jer se po njemu o zakonodavnoj agendi ne razgovara na kafi.

"Poziv je bio da se raspravlja o zakonodavnoj agendi. Zakonodavnu agendu gradi Predsedništvo Skupštine, sve političke partije imaju svoje predstavnike u Predsedništvu Skupštine i to se ne može raditi u 'kafićima i restoranima'", kazao je Ahmeti.