Albanija i Kosovo olakšali prekogranično kretanje

Dželal Svečlja i Bljedi Čuči
Izvor: Ekonomia Online

Kosovo i Albanija potpisali su protokol kojim se dodatno unapređuje režim slobodnog prekograničnog kretanja za stanovnike područja sa obe strane granice, a potpis su u Tirani stavili ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja i njegov kolega Bljedi Čuči, prenosi Ekonomija onlajn.

Prema rečima dvojice ministara, protokol je još jedan korak u procesu slobode kretanja, jer se pored lakšeg prelaska granice pešice, olakšava prelazak vozilima zbog svakodnevnih životnih potreba građana u pograničnim područjima.

„Uveren sam da ćemo ovim približiti ne samo institucije već i građane naše dve zemlje. A uveren sam, poznajući dosadašnju saradnju, da ni ovo neće biti poslednji dogovor, već će biti nastavak mnogih sporazuma koje smo potpisali i nastavićemo da ih potpisujemo sve dok ne dođe vreme da građanima dve zemlje ne bude važno gde žive i rade“, izjavio je Svečlja.

Ministar unutrašnjih poslova Albanija Bljedi Čuči je dodao da će učiniti sve da se građani Kosova i Albanije slobodno kreću sa obe strane granice.