Bajrami: Kurti manipuliše brojkama o ekonomskom rastu

Hikmete Bajrami
Izvor: Gazeta Express

Potpredsednica Demokratskog saveza Kosova Hikmete Bajrami nastavila je sa kritikama na račun Kurtijeve vlade i optužila kosovkog premijera da manipuliše brojevima kada govori o ekonomskom rastu, prenosi Demokracia.

Bajrami tvrdi da sve zemlje ekonomski rast upoređuju sa prethodnim godinama, a da Kurti to čini upoređujući sa istorijskim parametrima.

„Da bi Aljbin video razliku u ekonomiji, moram da se vratim 24 godine unazad da pokažem da je tada bilo loše, a danas dobro. Sve prethodne vlade, sve privredne zemlje to upoređuju sa prethodnom godinom, odnosno koliko je ovogodišnja privreda porasla u odnosu na prošlu. Dok premijer Kurti meri sa istorijskim parametrima“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, Kurtijeva merenja privrednog rasta nisu istinita.

„Poređenje ekonomske situacije premijera Kurtija sa 2000. godinom može se sagledati iz više perspektiva. Na neki način, Aljbin kaže, `ne žalite se danas`, on tačno zna u kakvom su ekonomskom stanju građani i preduzeća i kaže `nemojte se žaliti, znate da znate gde smo bili 2000.`. Da, 2000. čak i 1999. svi znamo gde smo bili. Ekonomska situacija danas pokazuje upravo činjenicu da je Aljbin Kurti poredi sa pre četvrt veka“, rekla je ona.