Bajrami: Opozicija će glasati u Skupštini tek kada Vlada odblokira sredstva za opštine

Hikmete Bajrami
Izvor: Albanianpost.com

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Hikmete Bajrami reagovala je na izjavu ministara finansija Kosova Hekurana Muratija da opozicija blokira usvajanje međunarodnih sporazuma u Skupštini, poručujući da će oni glasati za sporazume ukoliko Murati odblokira 37,5 miliona evra sredstava za opštine, namenjenih kapitalnim projektima.

Ona je na Fejsbuku, uz tekst, objavila i slike iz vremena kada su pristalice Samoopredeljanja, dok su bili opozicija, bacili suzavac u Skupštini.

"Nemojte o Skupštini, jer imamo još sveže slike kako je Skupština blokirana. Svi znamo kako ste se ponašali u Skupštini, kada ste bili u opoziciji. Tragovi nasilja su na svakom ćošku Skupštine, pričaju o tome kako ste dospeli tamo gde ste danas: propagandom, nasiljem i obećanjima koja nikada niste ispunili", naglasila je Bajrami.

Ona je navela da opozicija ima dva ključna pitanja za Muratija.

"Zašto ste blokirali 37,5 miliona evra sredstava za opštine, namenjenih kapitalnim projekatima? Kako opozicija može da blokira parlament, kada vi sa manjinama imate 65 poslanika", upitala je Bajrami.