Balje: Vlast mora da obezbedi rešenje, obe strane da misle o učenicima

Duda Balje
Izvor: GazzetaExpress

Poslanica u Skupštini Kosova iz redova bošnjačke manjinske zajednice Duda Balje pozvala je Vladu Kosova da razgovara sa predsatvnicima Ujedinjenog sindikata obrazovanja, kulture i nauke kako bi se što pre pronašlo rešenje za prekid štrajka u obrazovnom sistemu, prenosi Reporteri.

Balje je istakla da su i nastavnici iz bošnjačke manjinske zajednice stupili u štrajk. Prema njenim rečima, učenici moraju biti prioritet za obe strane.

„Vlada i Ujedinjeni sindikat moraju da nađu rešenje da prekinu štrajk u prosveti. Važno je da se deca vrate u školu i obe strane moraju da misle o učenicima. Ne bi trebalo da bude mesta ljutnji. Do sada nije pokazana velika volja za pronalazak rešenja, ali vlast mora da obezbedi rešenje. Ako je to potrebno, predstavnici vlade i Ujedinjenog sindikata treba da se sastaju na dnevnom nivou i pronađu rešenje za prekid štrajka. Nekomunikacija je jako loša stvar, Vlada je preuzela obaveze i mora da insistira na pronalaženju rešenja”, navela je Balje.

Balje je dodala da je protiv zamrzavanja plate prosvetnim radnicima.

"Obrazovni sistem se ne može disciplinovati na takav način, već treba sesti, razgovarati i naći rešenje", zaključila je Balje.