Batuša: Verujem da nema korupcije u slučaju robnih rezervi

Agon Batuša
Izvor: Teve1

Poslanik Samoopredeljenja Agon Batuša izjavio je da veruje da nema korupcije u slučaju robnih rezervi i dodaje da je dokazano da se radi o "kašnjenju isporuke robe", a ne o nestašicama.

"Kao i premijer Kurti, i ja verujem da tu nema korupcije. Čak i u dosijeu Tužilaštva se govori o ulju i šećeru, odnosno kašnjenju ulja i šećera. Dokazano je da je to kašnjenje, a ne nestašica. Kašnjenje u dolasku robe, proizvoda. Što se tiče pšenice, prema tvrdnjama Tužilaštva, imamo manjak, ako se ne varam u brojkama, 52 tone pšenice, što je 0,5 odsto od ukupne količine", kazao je Batuša za Teve1.

Ističe da se sve sumnje moraju razjasniti i da ako se dokaže da je bilo zloupotrebe, odgovorni moraju da snose posledice.

"U početku su se pojavile tvrdnje da nedostaju desetine miliona evra vredne robe, proizvoda, rečeno je da polovina proizvoda nije stigla, pola pšenice nije stiglo, a sada izlazi umesto 50 odsto, priča se o 0,5 odsto. Ne poričem činjenicu da nedostaje, ali nije 50 odsto", dodao je Batuša.

Ne slaže se, međutim, sa načinom na koji su sprovedeni istražni postupci, jer kaže da do hapšenja u Ministarstvu nije trebalo da dođe u ovoj fazi.

Ocenio je da je "upad" u Ministarstvo industrije, preduzeća i trgovine tendenciozan.

"Ovo je novi standard", rekao je Batuša.