Bećaj: Moguća tri ishoda ako Kosovo ne sprovede ZSO

Beljulj Bećaj
Izvor: Tanjug

Politikolog Beljulj Bećaj rekao je da Kosovo ima tri mogućnosti u slučaju da ne primeni Zajednicu srpskih opština, uprkos tome što je uzelo u obzir primedbe Ustavnog suda, prenosi Koha.

Bećaj smatra da su četiri predloga koji je Aljbin Kurti izneo u Briselu, korak unazad. O ispunjenju Briselskog sporazuma kaže sledeće:

"Ako ne budemo sproveli ZSO, alternativa je status quo, da se vratimo na razgovor o razmeni teritorija ili da Srbija vrati paralelne institucije na Kosovo što bi značilo novi sukob. Predlozi koje je dao Kurti ne vode ka normalizaciji odnosa sa Srbijom", smatra Bećaj.

Vlada
22. Jun 2021.
Курти би хтео да се отараси Севера на начин да Србија буде кривац.
У ствари немоћан је на Северу и добро зна да би Север увек био извор нестабилности и зато би хтео да одвајање Севера буде некако силом, можда упадом војске РС, како би он остао чист пред бирачима.
Marko
23. Jun 2021.
Pa to je i neko realno resenje. Niti Srbiji treba juzno od Ibra mislim u smislu vise od milion Albanaca, niti njima Sever Kosova koji ce im uvek biti kamen spoticanja, neposlusnosti. Zna Kurti da nece nikad doci u KBC Kosovska Mitrovica, Dom zdravlja Zvecan, Leposavic. Nisu ni oni mali. Samo malo da budu realni i dogovor je tu. Realan i pravi. Uz naravno posebnu zastitu manastira juzno od Ibra. Pa i u Crnoj Gori su srpski manastiri. Dogovorite to da narod mirno zivi i ulaze na sigurnom. Bice vise investicija, fabrika. Dosta je svima vise sirena i hapsenja. Ako nije ovoliko generacija unazad zivelo mirno, dajte da bar nasa deca ne osete sve te stvari. P.S. Licno misljenje, da se niko ne uvredi!
Милош
23. Jun 2021.
Моје лично мишљење је да Србија не треба да се одриче ове лепоте јужно у замену за планински крш на северу. А што се мирног живота тиче, шта ће бити са нашом децом?