Bljaka: Haradinaj je sa Srbijom komunicirao preko takse od 100 odsto

Ljuljezim Bljaka
Izvor: Fejsbuk / Ljuljezim Bljaka

Portparol Alijanse za budućnost Kosova Ljuljezim Bljaka izjavio je da je bivši premijer Ramuš haradinaj komunicirao sa Srbijom preko takse od 100 odsto. On je tako reagovao na izjavu poslanika samoopredeljenja da je Haradinaj stao na stranu Srba u vezi sa dijalogom i nakon što je analitičar blizak vladi Dževdet Požari podelio uvredljivu fotografiju bivšeg premijera Haradinaja.

"Haradinaj ima jezik komunikacije sa Srbijom: takse od 100 odsto, koje je Samoopredeljenje uklonilo u drugoj nedelji vlade. On nije večerao sa srpskim liderima. Onda je normalno da Vučić izgovori reči koje vidite na snimku", napisao je Bljaka na Fejsbuku, podelivši snimak na kome se vidi kako predsednik Vučić moli Albance da uklone taksu.

Bljaka je naveo da Samoopredeljenje i Srpska lista imaju dobru koordinaciju među sobom.

"Čak i ova obmane da Srpska lista navodno skuplja potpise za rušenje vlasti, je vaša zajednička igra. Vi odlično koordinirate sa Srpskom listom, a to smo videli kada ste se pridružili glasovima protiv veterana OVK. Kada ste sa dva glasa sa te liste izabrali predsednicu Vjolicu, kada Rakić svaki dan daje neprihvatljive izjave, a vi ga ne izbacujete iz vlade", napisao je on.