Brnabić: Za razliku od Kurtija, Vučić nijednu reč nije rekao o izborima u Crnoj Gori

Ana Brnabić
Izvor: TV Happy

Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikada nijednu reč nije rekao o predsedničkim izborima u Crnoj Gori, dok su neki drugi političari iz regiona, Aljbin Kurti, kao i član Predsedništva BiH Denis Bećirović, otvoreno podržali Mila Đukanovića.

Brnabić je navela i da licemerju nema kraja jer su predsednika Vučića optuživali da komentariše izbore u Crnoj Gori, a ne one koji su to zaista i činili. 

Predsednica Vlade Srbije je, upitana da prokomentariše optužbe da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić meša u izborni proces u Crnoj Gori, na zajedničkoj konferenciji za medije sa premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim, kazala da je videla po različitim regionalnim medijima optužbe da se Vučić meša u unutrašnja pitanja Crne Gore.

"Predsednik Vučić ni jednu jedinu reč nije rekao o izborima u Crnoj Gori, a zanimljivo je da mnogi drugi jesu, direktno su podržali određenog kandidata koji učestvuje u drugom krugu. Aljbin Kurti koji je podržao Mila Đukanovića otvoreno, juče i Denis Bećirović kao član Predsedništva BiH. Bećirović je snimio i video u znak podrške Đukanoviću. Član Predsedništva jedne zemlje snima video da podrži predsedničkog kandidata druge zemlje u okviru izbornog procesa za predsednika u drugoj zemlji, to je nečuveno i neverovatno", kazala je premijerka Srbije.

Dodaje da je nečuveno i neverovatno i to što niko nije komentarisao da se oni mešaju u izborni proces u Crnoj Gori, ali zato optužuju Aleksandra Vučića koji ni jednu jedinu reč nije o tome rekao.

"Licemerju nikada kraja, ali šta da radite, tako je i na nama je samo da te stvari prepoznamo i jasno ih kažemo. Meni nikada ne bi palo na pamet da snimim video i podržim predsedničkog kandidata u bilo kojoj drugoj zemlji. Smatrala bih da je to sramotno, besmisleno i da je uvreda za glasače u toj zemlji, kao i za suverenitet te druge zemlje. Nikada mi ne bi palo na pamet, ali očigledno nekima drugima pada na pamet i mislim da to dovoljno govori ljudima u Crnoj Gori kakav je odnos nas prema njihovoj državi, a kakav je odnos tih ostalih koji podržavaju kandidate u njihovom izbornom procesu", navela je Brnabić.