Čelnici Srpske liste zatražili od Devenporta da međunarodni predstavnici zaštite srpski narod

Čelnici SL sa Devenportom
Izvor: Srpska lista

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek i njegovi saradnici održali su sastanak u sedištu te stranke sa šefom misije Oebsa na Kosovu Majklom Devenportom kome je ukazano na težak život Srba na Kosovu, a kako su naveli, zahtevano je i da međunarodni predstavnici "podignu svoj glas i stanu u zaštitu srpskog naroda".

"Predstavnici Srpske liste ukazali su na izuzetno težak život Srba na Kosovu i Metohiji, posebno od dolaska Aljbina Kurtija na vlast. Naglašeno je da su Srbima uskraćena osnovna ljudska prava, i da su izloženi kontinuiranom institucionalnom nasilju preko neosnovanih hapšenja, otimanja imovine, napada na Srpsku pravoslavnu crkvu i gaženja svih potpisanih sporazuma. Poslednja odluka o ukidanju dinaru i platnog prometa, kao i upadi u srpske institucije i maltretiranje zaposlenih lekara i opštinskih radnika je deo smišljenog plana progona Srba sa svojih vekovnih ognjišta", navedeno je u saopštenju Srpske liste. 

U ime Srpske liste zahtevano je da međunarodni predstavnici podignu svoj glas i stanu u zaštitu srpskog naroda, i da, kako je navedeno, "spreče egzodus Srba sa Kosova i Metohije".