Dačić i Bajramov: Odnosi Srbije i Azerbejdžana prijateljski i partnerski

Dačić i Bajramov
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Republike Azerbejdžan Džejhunom Bajramovom, koji u Beogradu boravi u okviru posete zvanične delegacije na čelu sa predsednikom Alijevom.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da su Dačić i Bajramov razmenili mišljenje o mogućnostima daljeg razvoja bilateralne saradnje i izrazila nadu da će današnji sastanci predsednika i Vlada dve države dati dodatne smernice i orijentire za dalje zajedničke aktivnosti i projekte.

"Dačić je ocenio da su odnose dve zemlje prijateljski i partnerski, te izrazio nadu da će se nastaviti visok nivo kontakata, ali i praktične saradnje u oblastima od zajedničkog interesa", navodi se u saopštenju.

U kontekstu zajednički izražene želje za daljim intenziviranjem političkog dijaloga na najvišem i visokom nivou, Dačić je iskoristio priliku da pozove svog azerbejdžanskog kolegu u posebnu zvaničnu posetu Srbiji, ali i izrazio spremnost da poseti Baku.

"Razmotrena su i pitanja iz domena politike i ekonomije, regionalna situacija na Balkanu i Кavkazu, kao i aktuelna međunarodna pitanja. Sagovornici su se složili u oceni da ima još dosta prostora za unapređenje bilateralne saradnje, posebno u oblasti ekonomije i energetike", dodaje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.