Dačić i Gori o situaciji na Kosovu: Nastavak dijaloga jedini i pravi put za postizanje dogovora

Ivica Dačić i Luka Gori
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Italije u Srbiji Lukom Gorijem sa kojim je razmenio mišljenje o situaciji na Kosovu i Metohiji, a sagovornici su se saglasili da je nastavak dijaloga jedini i pravi put za postizanje održivog dogovora.

Dačić je sa Gorijem razgovarao o daljem produbljivanju sveukupne saradnje i strateškog partnerstva dveju zemalja.

Ministar Dačić je istakao da će tome nesumnjivo doprineti skoro održavanje Četvrte zajedničke sednice dveju vlada, kao i Poslovni forum Srbija – Italija, koji će biti održan 21. marta u Beogradu.

Ambasador Gori rekao je da će se Poslovni forum Italija - Srbija fokusirati na tri sektora, energetsku i zelenu tranziciju, poljoprivredu i agritehnologiju i infrastrukturu. Istakao je da su to tri glavna sektora u koja Italija želi da investira i preko njih dalje razvija partnerstvo sa Srbijom.

Gori je pomenuo još jedan veoma važan skup koji će se održati u maju, Sajam poljoprivrede u Novom Sadu, gde će Italija biti zemlja-partner sajma, kada će mnoge italijanske kompanije doći kako bi uspostavile i razvile ekonomske odnose sa Srbijom.

Šef srpske diplomatije izrazio je zahvalnost Italiji na kontinuiranoj i snažnoj podršci evropskom putu Srbije.