Daka: Smenjena sam samo zbog lične osvete i političkih razloga, pravda je spora, ali dostižna

Daka
Izvor: Kosovo Online

Predsednice Centralne izborne komisije na Kosovu Valjdete Daka kazala je da bi svaki komentari bio suvišan, nakon što se slučaj njene smene od strane predsednice Vjose Osmani našao u izveštaju Stejt departmenta, što je opisano kao politički motivisana odluka, prenosi Albanijan post.

Kako se navodi u pomenutom odluka Osmani da razreši bivšu predsednicu CIK pre kraja njenog drugog mandata iuoči opštinskih izbora na Kosovu ne može se smatrati adekvatnom obrazloženom odlukom po osnovu zakona, već je viđena kao politički motivisana.

"Moj komentar bi bio suvišan nakon onoga što je Stejt department rekao. Znam da je pravda spora, ali jednog dana dođe i potvrdi se ono što govorim već godinu dana", rekla je Daka za Albanijan post.

Daka je dodala i da su mnogi ćutali na Kosovu nakon te odluke Osmani iako su znali da nije utemeljena na zakonu.ž

"Pre svega hvala Ombudsmanu, koji takođe nije ispunio svoju ustavnu dužnost i obavezu koju ima, da štiti ljudska prava. I naravno hvala strankama koje su oklevale, iz političkih razloga, iz političkih kalkulacija, da slučaj pošalju u Ustavni sud i da mu se odlukom Ustavnog suda potvrdi da je ovo kršenje od strane gospođe Osmani. Otpuštena sam samo zbog lične osvete i zbog političkih pitanja", rekla je Daka.

Daka je dodala i da izveštaj Stejt departmenta nije jedini međunarodni izveštaj koji govori da je njena smena bila nepravedna.

"Svi međunarodni izveštaji, svi jednoglasno, govore da je moja smena politički motivisana i da je došlo do prekršaja od strane gospođe Osmani, tako da vam ne treba mnogo komentara", zaključila je Daka.