Đurić: Poruke o miru Martina Lutera Kinga danas odjekuju još snažnije

Marko Đurić
Izvor: Twitter/Marko Đurić

Ambasador Srbije u SAD, Marko Đurić poručio je, povodom 95. godina od rođenja Martina Lutera Kinga - da njegove reči o miru u svetu, izgovorene pre 60 godina na dodeli Nobelove nagrade za mir iz 1964, danas odjekuju još snažnije.

"Na 95. godišnjicu rođenja Martina Lutera Kinga, pridružujemo se ljudima u Sjedinjenim Državama i širom sveta u odavanju počasti izuzetnom vizionarskom lideru i jednom od pionira pokreta za ljudska prava. U našem svetu danas, njegove reči o miru u svetu, izgovorene pre 60 godina na dodeli Nobelove nagrade za mir iz 1964, odjekuju još snažnije”, napisao je Đurić na društvenoj mreži "X" i citirao deo iz govora Martina Lutera Kinga.

“Svetski mir nenasilnim sredstvima nije ni apsurdan ni nedostižan. Sve druge metode nisu uspele. Stoga moramo početi iznova. Nenasilje je dobra polazna tačka. Oni od nas koji veruju u ovu metodu mogu biti glasovi razuma, razuma i razumevanja usred glasova nasilja, mržnje i emocija. Možemo vrlo dobro da uspostavimo raspoloženje mira iz kojeg se može izgraditi sistem mira”, naveo je Luter King primajući Nobelovu nagradu za mir.