DPK i SDP: Nema novih priznanja Kosova jer je Kurti pokvario odnose sa SAD

Aljbin Kurti
Izvor: Kosovo Online

Portparol Demokratske partije Kosova Faton Abdulahu i aktivista Socijaldemokratske partije Dren Kukaj krive kosovskog premijera Aljbina Kurtija što Kosovo nije obezbedilo nova priznanja, a kako navode, bez dobrih odnosa sa SAD priznanja ne mogu ni da se očekuju, prenosi Ekonomija onlajn.

Abdulahu je rekao da ne može da se očekuje da će biti novih priznanja.

„Ne možete da očekujete od ove vlade da uradi nešto konstruktivno i korisno po tom pitanju. Kako da očekujemo priznanja kada ova vlada nema korektne odnose sa SAD, kada ova vlada preskoči Albaniju i ode da uživa u ćaskanju u Grčkoj, a ne sa rođenim bratom. Ko će da pomogne ovoj Vladi? Kako ova vlast misli da ima koristi u dijalogu sa Srbijom, kada smo u isto vreme pod kaznenim merama, mi smo pod sankcijama. Zašto? Zbog gluposti, tvrdoglavosti i nesposobnosti ove vlade”, rekao je Abdulahu.

Bivši član Pokreta Samoopredeljenje i aktivista SDP rekao je da Kosovo ima najniži nivo odnosa sa SAD i da je veoma nerealno razgovarati o novim priznanjima.

„U situaciji kada je Kosovo pod sankcijama najprijateljskih zemalja i ima odnose na najnižem nivou sa SAD iluzorno je razgovarati o novim priznanjima, kada znamo da su sva priznanja ili većina koja smo dobili došla zahvaljujući pomoći koju su nam pružile ove prijateljske države sa kojima je premijer Kurti narušio odnose“, rekao je Kukaj.