DPK ne učestvuje na sednici za glasanje o međunarodnim sporazumima

Bljerta Deljiu Kodra
Izvor: Ekonomia Online

Poslanica DPK Bljerta Deljiu-Kodra na konferenciji za novinare rekla je da revizija budžeta ne zadovoljava potrebe građana i ne pruža ekonomski oporavak, izveštava Ekonomia Online.

Deljiu-Kodra je rekla da revizijom budžeta vladajuća stranka diskriminiše opštine jer nisu ušle u plan ekonomskog oporavka. 

"Videli smo da postoji diskriminacija opština u kojima Samoopredeljenje ne vlada, a postoji posebna diskriminacija i koja će biti predodređena za predizbornu kampanju, a javni dug raste, kao i tendencija zloupotrebe javnog novca. Danas je vlada izdvojila 50 miliona evra za svoje političke zvaničnike. Zbog činjenice da vlada izdvaja sredstva za svoj luksuz mi IZ DPK nećemo učestvovati na sednici", smatra Deljiu-Korda.

Poslanik Fadilj Nura rekao je da će stalno pregledavati budžet da "ne padne u ruke" zamenika ministra za infrastrukturu Hisena Durmišija.

“Podržani su mnogi projekti sa političkim tendencijama, a mi iz DPK nadgledati kako se troši novac, posebno ćemo paziti na Durmušija", rekao je Nura.