Dugoli: Nije bilo zahlađenja odnosa između Mehaja i Rame

Enver Dugoli.jpg
Izvor: Klan Kosova

Prvi zamenik predsednika skupštinskog Odbora za bezbednosna i odbrambena pitanja Enver Dugoli izjavio je da nije bilo zahlađenja odnosa između ministra odbrane Armenda Mehaja i sada bivšeg komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga Rahmana Rame, preneo je Kljan Kosova.

On je istakao da spekulacije da je Rama odbio zahtev Mehaja da pošalje vozila KBS na sever Kosova, tako što će ih prefarbati u boje vozila Specijalne jedinice kosovske policije, iskrivljuju istinu. Kako je dodao, postoji težnja da se razvodni cilj Kosova za jakom vojskom.

„Videli ste da kad god se nešto dobro desi Kosovu, uvek izađe neko ko iskrivljuje istinu i daje joj drugačiji pravac. Ni u jednom dokumentu ne stoji da je Mehaj tražio da se vozila KBS-a prefarbaju kao vozila policije kako bi se poslala na sever. Cilj je bio da se zasene dostignuća Kurtija i Mehaja“, naveo je Dugoli. 

On je najavio da će Mehaj izvestiti Odbor za bezbednosna i odbrambena pitanja o navodima o vozilima i drugim stvarima.

"Pozvaćemo ga i on će doći u petak jer nema šta da krije. Nema šta da krije jer takva situacija nije postojala“, rekao je Dugoli.

Prema izveštajima nekih medija, do nesuglasica između Rahmana Rame i ministra odbrane došlo je 18. septembra, dve noći pre akcije Kosovske policije na severu za uspostavljanje reciprociteta oko registarskih tablica sa Srbijom. Mehaj je, prema tim izveštajima, naredio komandi KBS da ofarba četiri američka vojna oklopna vozila u plavo, sa obrazloženjem da će biti koristišćena kao podrška policijskoj akciji na severu Kosova, a što je Rama odbio.