Dveri neće uvid u sporazum i upoznavanje sa francusko-nemačkim predlogom

Bosko Obradovic
Izvor: Tanjug

Predsedništvo Dveri odbilo je poziv koji je poslanička grupa Dveri – Patriotski blok dobila iz Generalnog sekretarijata predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se upozna sa sadržajem francusko-nemačkog predloga sporazuma između Beograda i Prištine jer im je postavljen uslov da u javnosti ne mogu da govore o sadržaju tog predloga, saopštile su Dveri, prenosi RTV.

"Upravo to je ono što se u javnosti traži – da svi građani Srbije imaju pravo da saznaju šta je sadržaj novog zapadnog ultimatuma koji je postavljen pred Srbiju. Narodni poslanici Dveri su u potpunosti saglasni sa ovim očekivanjem u javnosti", navedeno je.

Dveri su ponovile da bi francusko-nemački predlog sporazuma trebalo da bude odbijen u celosti i bez odlaganja, jer je suprotan Ustavu i Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Ocenjeno je da je najveća mana nedavno održane posebne sednice Narodne skupštine o Kosovu to što vladajuća većina nije usvojila zaključak kojim bi francusko-nemački predloga sporazum bio odbijen.

"Namerno je ostavljen prostor za pregovore koji će biti na štetu srpskih nacionalnih i državnih interesa jer su zasnovani na francusko-nemačkom sporazumu čiji je jedini cilj ulazak lažne države Kosovo u sve vodeće međunarodne organizacije", zaključile su Dveri.