Egipatska stranka sumnja u regularnost rezultata romske partije

veton beriša
Izvor: Economia online

Predsednik Egipatske liberalne stranke Veton Beriša izdao je saopštenje za javnost u kome navodi da je Sprska lista navodno formirala stranku manjinskih zajednica Romska inicijativa, koju drži pod svojom kontrolom, prenosi Ekonomija Onlajn.

Beriša navodi da je Egipatska liberalna stranka ovu informaciju videla kao oblik predizborne kampanje, ali da je nakon izbornih rezultata koje je CIK objavio u nekim opštinama na Kosovu, jasno da je stranka Romska inicijativa proizvod Srpske liste. Kao dokaz za ovu tvrdnju Beriša navodi da je ova stranka dobila veliki broj glasova u naseljima u kojima romska zajednica uopšte ne živi.

"ELS takve radnje smatra kršenjem Ustava Kosova i prava na slobodne izbore. ELS poziva diplomatske misije, političke stranke i pravosudne organe da reaguju na ovu nepravdu. Ako reakcije sada izostanu, ova praksa će postati opasan presedan u budućnosti, koji će kršiti pravo građana da slobodno glasaju", navodi Beriša u saopštenju.

Prema rečima Beriše, Egipatska liberalna stranka će sačekati preliminarne rezultate izbora, a nakon njihovog objavljivanja će preduzeti neophodne proceduralne radnje u skladu sa važećim zakonima.