Eljšani: Bezbednosna situacija na severu mirna, ali delikatna

Veton Eljšani
Izvor: Kosovo Online

Zamenik direktora Kosovske policije za region Mitrovica Sever Veton Eljšani izjavio je da je bezbednosna situacija u severnom delu Kosova mirna i stabilna, ali delikatna, prenosi Koha.

On je rekao da probleme u ovoj oblasti ne stvaraju obični građani, već kriminalne grupe, sa kojima se, kako kaže, efikasno suočavaju.

"Bezbednosna situacija je mirna i stabilna, ali delikatna, s obzirom na politička dešavanja u ovom delu Kosova. Od postupaka susedne države zavisi kako dalje. Nemamo problema sa običnim građanima, već sa kriminalnim grupama, sa ljudima sa kriminalnom prošlošću, sa kojima se do sada veoma efikasno nosimo", naveo je Eljšani. 

Kazao je da je na tom delu Kosova dovoljan broj policajaca i dodao da se poštuje dogovor postignut u Bratislavi, da se broj policajaca smanji za 50 odsto u zgrada opštinama na severu i oko njih.

On je spomenuo i nedavnu akciju policije u kojoj je zaplenjeno oružje u okolini Zvečana i istakao da još niko nije priveden, ali da ima osumnjičenih.

"Informacije koje dobijamo, analiziramo, nakon potrebnih analiza i provera preduzimamo mere. Ovo je bio jedan od slučajeva gde smo intervenisali i pronašli oružje. Za ovaj slučaj nema privedenih za sada, imamo osumnjičene, odnosno osumnjičena  je jedna osoba, međutim, nama je važno da istraga bude kvalitetna", rekao je Eljšani.