Gaši sa predstavnicima Švajcarsko-kosovske privredne komore: Povezati privrednike sa Kosova i iz dijaspore

Liza Gaši sa predstavnicima Švajcarsko-kosovske privredne komore
Izvor: Facebook

Zamenica kosovske ministarke spoljnih poslova i dijaspore Liza Gaši razgovarala je sa predstavnicima Švajcarsko-kosovske privredne komore o povezivanju i zajedničkim ulaganjima preduzeća iz dijaspore u Švajcarskoj i onih na Kosovu, novim investicijama i povećanoj saradnji za podršku biznisu na Kosovu.

Kako je navedeno u saopštenju kosovskog Ministarstva spoljnih poslova, Gaši je ukazala na mogućnosti koje nudi Kosovo za investicije i posvećenost tog Ministarstva da stvori i ojača mostove saradnje između privrednika sa Kosova i onih iz dijaspore. 

Naglasila je da je ambasada Kosova u Švajcarskoj posvećena povezivanju privrednika iz dijaspore sa onima sa Kosova, kako bi se povećale investicije na Kosovu, ali i za razmenu iskustava i novih praksi. 

Potpredsednik Švajcarsko-kosovske privredne komore Butrint Ajredini je, zahvalivši se Ministarstvu spoljnih poslova i dijaspore na saradnji, istakao misiju Komore da ojača veze sa Kosovom kroz konkretne projekte, poveća investicije i ojača poslovanje Kosova na međunarodnom tržištu, navodi se u saopštenju.