Otvoren Konzulat Kosova u Varšavi

Otvaranje konzulata u Poljskoj
Izvor: Indeksonline

Kosovska ministarka spoljih poslova Donika Gervala otvorila je danas Konzulat Kosova u Varšavi, izrazivši zahvalnost Poljskoj na podršci Prištini u prethodnim godinama.

"Kosovo i Poljska, kao prijateljska zemlja, imaju veliki potencijal za ekonomsku saradnju, u oblasti trgovine, kao i kada je reč o razmeni studenata, stručnjaka i iskustava u integracionim procesima, u očuvanju mira i stabilnosti u regionu”, rekla je Gervala.

Ona je istakla veliku ulogu dve značajne poljske ličnosti, bivšeg premijera Tadeuša Mazovjeckog i pape Jovana Pavla II, zbog, kako je rekla, njihove podrške Kosovu.

Gervala je takođe zahvalila Poljskoj na velikoj podršci Kosovu na putu ka članstvu u Savet Evrope i drugim međunarodnim organizacijama.

Zvaničnoj ceremoniji su prisustvovali i ministar poljoprivrede Faton Peci, podsekretarka Ministarstva spoljnih poslova Poljske, kao i poslanici poljskog parlamenta, te apostolski nuncije.

Podsekretarka Ministarstva spoljnih poslova Poljske, uz čestitke Kosovu, navela je da otvaranje Konzulata u Varšavi "važan kamen temeljac u jačanju odnosa između Poljske i Kosova".