Građani Severne Mitrovice o viznoj liberalizaciji: Hvala Bogu, nešto i u našu korist

Severna Mitrovica
Izvor: Kosovo Online

Odluka o viznoj liberalizaciji za pasoše koje izdaje Koordinaciona uprava za KiM koja je usvojena na plenarnoj sednici Evropskog parlamenta u Strazburu obradovala je građane Severne Mitrovice, koji su istakli da je do sada bilo teško izvaditi vize.

Jovana Nedeljković iz Severne Mitrovice kaže za Kosovo onlajn kaže da ju je ova odluka obradovala i da će joj olakšati putovanja.

"Ja kao student sam se iskreno dosta obradovala sada kada sam to čula zato što smo trebali sa našim Univerzitetom da idemo na pravnijadu. Bilo je pitanje da li ćemo vaditi vize i šta ćemo raditi sa našim pasošima. Evo sada kad sam čula, znam da nemamo brige i ne moramo da vadimo pasoše, ići ćemo na pravnijadu. Obradovala sam se generalno putovanja, dosta samo bili sprečeni po pitanju toga“, navodi Nedeljković.

Dejan Pavlićević odluku opisuje kao „sitnu ali bitnu“ za sve građane.

"Hvala Bogu, nešto u našu korist. Drago mi je, jer mi je bilo maltretiranje da vadim vize, zbog toga sam se odlučivao za neke zemlje koje nisu tražile, kao Tunis i Egipat. Sada će biti mnogo lakše, pre smo se osećali kao građani drugog reda, sada ide na pozitivnije“, kaže Pavlićević.

Anđela Vitorovović ovu odluku opisuje kao divnu vest.

"Lepo je čuti, možemo putovati kao svi naši vršnjaci iz centralne Srbije. Sigurna sam da će sve građane na Kosovu i Metohiji ova vest obradovati“, ističe Vitorović.