Gradonačelnik Zvečana Peci: Za sada neću podneti ostavku, nema zahteva

Iljir Peci
Izvor: Klan Kosova

Gradonačelnik Zvečana Iljir Peci izjavio je da nije dobio nijedan zvaničan zahtev da podnese ostavku ni od vlade ni od međunarodne zajednice i da za sada neće podneti ostavku, prenosi Kljan Kosova.

„Trenutno ne (neću podneti ostavku), ali videćemo. Mi još uvek nismo dobili ništa zvanično o ostavci, ni od Vlade Kosova, ni od međunarodne zajednice. Dok ne dobijemo nešto zvanično, rano je da dajemo mišljenje o ovome“, rekao je Peci u intervjuu za Kosova pres.

Peci koji iz alternativne kancelarije, u selu Lipa, obavlja dužnost gradonačelnika skoro pet meseci, ističe da nije bilo posete premijera, iako priznaje da komunicira putem mejla i telefona uglavnom sa ministrom za lokalnu samoupravu Eljbertom Krasnićijem. Posećuju ga, kaže, članovi njegove stranke Demokratske partije Kosova.

Peci je istakao da nije siguran da li će završiti pun mandat, pošto je, kako je rekao, sve na severu vezano za političke prilike. 

Osim Pecija, i gradonačelnik Zubinog Potoka Izmir Zećiri obavlja funkciju iz alternativne kancelarije u selu Čabra, dok predsednik opštine Severna Mitrovica Erden Atić obavlja dužnost iz opštinskog objekta, dok Ljuljzim Hetemi više od četrii meseca ne izlazi iz zgrade opštine u Leposaviću.

Oni su na funkcije došli posle izbora održanih 23. aprila koje su Srbi bojkotovali.