Hajdari: Kurtijeva vlada neće odstupiti od reciprociteta sa Srbijom

Rozeta Hajdari
Izvor: Kosovo Online

Ministarka industrije, preduzetništva i trgovine Rozeta Hajdari izjavila je danas da vlada Aljbina Kurtija nikada neće napustiti pitanje reciprociteta sa Srbijom, zbog principa jednakosti za dobrosusedstvo, prenosi Reporteri.

Hajdari je parlamentarni Odbor za ekonomiju, industriju, preduzetništvo i trgovinu izvestila o planu Ministarstva za 2021. godinu i istakla da pre svega treba povećati infrastrukturne kapacitete za sprovođenje reciprociteta.

"Dobro je razdvojiti bilateralna pitanja sa multilateralnim. Nikada nisam rekla da nećemo primeniti reciprocitet. Uzajamnost je osnovni princip jednakosti i dobrosusedstva, što znači isti pristup koji je prema nama iz susedne države, biće naš naš pristup prema njima. To je princip jednakosti. I mi, kao Vlada, nikada nećemo odstupiti od principa reciprociteta. Što se tiče Srbije, to je osetljivije pitanje, to je političko pitanje i zajedno sa premijerom ćemo rešiti sprovođenje mera reciprociteta sa konstruktivnim pristupom Vlade, gde ćemo prvo da povećamo infrastrukturne kapacitete za sprovođenje reciprociteta", rekla je Hajdari.