Haljimi: Kurtijeva vlada za 30 meseci na vlasti realizovala samo jedan kapitalni projekat u kulturi

Sibelj Haljimi
Izvor: Facebook

Portparolka DSK Sibelj Haljimi kaže da je za više od 30 meseci na vlasti, Vlada Aljbina Kurtija je imala samo jedan kapitalni projekat u kulturi i da je njihov jedini posao da se bave propagandom, brojkama i grafikonima.

Haljimi je na Fejsbuku navela da za 30 meseci vlasti, nije bilo unapređenja zakonodavstva.

“Velika obećanja za izgradnju Opere i Baleta, novog Narodnog pozorišta, stvaranje novih gradskih bioskopa, Narodnog stadiona, olimpijskog bazena, Prirodnjačkog muzeja, Arheološkog muzeja... više od polovine mandata je prošlo, nigde se ne vide na horizontu”, rekla je ona.

Dodala je da ni uspeh filma “Probudi se” nije bio dovoljan da probudi Vladu, da uradi nešto više za tu oblast kulture.

“Kinematografija je ostala na istom mestu, kao i svaka druga kulturna oblast. Ne grade se novi objekti, postojeći se ne održavaju, nekolicina onih koji imaju dobru reputaciju se ne unapređuju. Budžet se i dalje izdvaja selektivno, prema partijskoj mapi”, dodaje.

Istakla je da je Kosovu zbog toga potreban "Novi način" bez opravdanja i praznih reči.

“Naš program, program velikih ambicija i velikih projekata, reformi i dalekovidne i hrabre vizije, odgovor je na stagnaciju vlasti čiji je jedini posao propaganda brojki i grafikona, kakve je sinoć objavio šef Vlade kojima se čude samo partijski militanti”, zaključila je Seljimi.