Haradinaj na sastanku sa Lajčakom o važnosti uključivanja SAD u dijalog

Ramuš Haradinaj posle sastanka sa Lajčakom
Izvor: Ekonomia Online

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da je na sastanku sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom govorio o važnosti uključivanja SAD u dijalog i naveo da je cilj sporazuma o normalizaciji odnosa uzajamno priznanje, prenosi Ekonomija onlajn.

"Razgovarali smo o očekivanjima i izneli smo stav da je za Alijansu za budućnost Kosova cilj sveobuhvatni obavezni sporazum za uzajamno priznavanje Кosova i Srbije u postojećim granicama”, rekao je Haradinaj.

Naveo je da bi takav sporazum, ako se postigne, ne samo rešio mnoga pitanja u vezi sa statusom kandidata za pristup EU i viznom liberalizacijom, nego bi ubrzao ekonomski razvoj i članstvo Kosova u NATO.

„Uloga američkog predsednika Džozefa Bajdena je veoma važna, tako da takav sporazum ima podršku naših saveznika”, kaže Haradinaj.

Haradinaj nije komentarisao pitanje otvaranja arhive OVК.

Rados
16. Septembar 2021.
Prvo ZSO da formirate pa onda ce se razgovarati sta dalje.To vam je jedina obaveza koji imate i koju ste prihvatili Briselskim sporazumom 2013 god.Ali vi se plasite izbegavate i necete da je formirate.Jer vas to mnogo boli ali morate.Zasto trazite priznanje id Srbije ako ste priznata drzava.Dok vas ne prizna Srbija vi ste niko i nista i vi to dobro znate ali pravite se gluvi.Srbiji netreba vase priznanje jer Srbija je priznata drzava u svetu jos 1878god na Berlinskom kongrse ali vi niste nigse.