Haradinaj Stubla: Veteran OVK koji je priveden u Albaniji oslobođen

meliza haradinaj stubla
Izvor: Klan Kosova

Kosovska ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla izjavila je danas da je bivši pripadnik OVK koji je priveden u Albaniji jer se nalazi na poternici Interpola oslobođen.

Kosovska ministarka je navela da je nakon što je pročitala objavu Hisnij Gucatija, o pritvaranju bivšeg borca Oslobodilačke vojske Kosova Murteza Kastratija, odmah kontaktirala albanskog ministra spoljnih poslova Genta Cakaja.

Prema rečima Haradinaj Stuble, Cakaj je brzo reagovao i pojasnio da je Kastrati zaustavljen radi provere i pušten, javila je prištinska televizija Kljan Kosova.

“Neprihvatljivo je da se Srbija pred međunarodnim predstavnicima pretvara da je navodno konstruktivna prema Kosovu, dok čim se zatvore vrata takozvanog dijaloga, nezakonite akcije protiv Kosova se nastavlja”, rekla je Haradinaj Stubla. 

Zahteve Srbije preko Interpola albanske vlasti moraju ažurirati tako da odražavaju političku i pravnu stvarnost Kosova, rekla je ona i dodala da će raditi zajedno sa organizacijama koje su potekle iz rata tako da Vlada Kosova, odnosno Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova, albanskim vlastima stave na raspolaganje spiskove veterana Oslobodilačke vojske Kosova.

“U bliskoj saradnji sa kolegom Cakajem, postupaćemo u skladu sa našim zakonskim i nacionalnim nadležnostima, ne dozvoljavajući sramotu i maltretiranje Albanaca pred takvim nelegitimnim i nezakonitim zahtevima Srbije”, poručila je kosovska ministarka spoljnih poslova.

Albanska policija danas je privela Murteza Kastratija iz Lipljana, objavio je ranije Hisni Gucati, predsednik Organizacije ratnih veterana OVK.