Haradinaj: Ukidanje Radne grupe za borbu protiv korupcije izaziva pravnu nesigurnost

ramuš haradinaj
Izvor: RSE

Lider ABK Ramuš Haradinaj komentarišući ukidanje Radne grupe za borbu protiv korupcije, ocenio je da takav potez samo izaziva pravnu nesigurnost, prenosi Koha.

"Ova radna grupa deluje više od 10 godina. Istraživali su i bili u procesu istrage mnogih slučajeva visokog profila na osnovu svog mandata. Njihov rad pokazao je da niko nije nedodirljiv. Naravno, uvek je bilo prostora za poboljšanje, i dodatno ojačati ovu radnu grupu, bilo funkcionalnim pregledom, bilo preporukama strateških partnera kao što su SAD i EU", napisao je Haradinaj na društvenoj mreži Fejsbuk.

Dodao je da za unapređenje kosovskih institucija mora postojati jasan plan.

"Svaka neplanirana odluka može se shvatiti kao političko mešanje ili osveta nezavisnim procesima", napisao je Haradinaj.

Kako kaže, očekuje da će vlada ojačati pravosudni sistem.

"Tokom svog mandata kada sam bio premijer, suočio sam se sa nekoliko slučajeva za koje je doneta odluka o istragama ili optužnicama. Moja odluka je bila da održim sistem i osnažim ga. Povećao sam plate policiji, tužiocima i sudijama i pružavši im potpunu nezavisnost. Politika se ne sme mešati sa pravdom. Platio sam cenu održavanja vladavine zakona nevezano za političku korist. Očekujem isto od svake vlade Kosova", zaključio je Haradinaj.