Haradinaj: Vreme da se Kosovo vrati na evroatlantski put, bezbedni samo pod kišobranom NATO-a

Bedri Hamza i Ramuš Haradinaj
Izvor: Fejsbuk/Ramuš Haradinaj

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Aljbin Kurti poručio je danas da su vlada i premijer Aljbin Kurti njihovim eksperimentima izgubili dragoceno vreme, te da je vreme da te eksperimente prekinu i da se Kosovo vrati na evroatlantski put.

Haradinaj se danas sastao sa predsednikom ogranka ABK u Južnoj  Mitrovici Ćazimom Nimanijem i gradonačelnikom Bedrijem Hamzom, sa kojima je razgovarao o najnovijim dešavanjima i problemima u tom regionu.

On je u objavi na Fejsbuku naveo, da je tokom sastanka izrazio zabrinutost zbog nastale situacije u Trepči koja je naterala rudare da stupe u štrajk, ali i zbog nemara centralne vlasti u Prištini u odnosu na Trepču.

"Premijer i Vlada su svojim eksperimentima i akcijama iza leđa građana i saveznika izgubili tri dragocene godine ne samo  u Mitrovici već i celoj državi, nanevši priličnu štetu koja se ogleda i u pražnjenju zemlje. Poslednji je trenutak da se ove eksperimentalne prakse prekinu i da se Kosovo hitno vrati na svoj evroatlantski put. Samo pod NATO kišobranom smo bezbedni", poručioje Haradinaj.