Hasani: Nacrt statuta ZSO daje Srbima autonomiju, vraća na snagu Rezoluciju 1244

Enver Hasani
Izvor: Reporteri

Nacrt statuta za formiranje Zajednice srpskih opština koji je "velika petorka" predstavila Beogradu i Prištini na Kosovu stvara političko-teritorijalnu autonomiju sa značajnim državnim ovlašćenjima za Srbe, ocenjuje predsednik Ustavnog suda Kosova Enver Hasani, ističući da taj dokument treba da bude izrađen na osnovu Sporazuma iz 2015. godine, a ne da vraća na snagu Rezoluciju 12 44.

Hasani u intervjuu za Radio Slobodna Evropa kaže da je sadržaj tog statuta direktan derivat Briselskog sporazuma, odnosno Ohridskog aneksa.

"Odnosno, posvećen je sprovođenju političko-teritorijalne autonomije, koja ima značajna ustavna ovlašćenja, državni sadržaj. Deo nadležnosti, koji se odnosi na ekonomski, kulturni razvoj, političko predstavljanje, sve su to odgovornost Kosova i odgovornost Ustava, kao i u svim drugim zemljama regiona, a sada su te nadležnosti uzurpirane od strane Udruženja. Na osnovu toga, radi se o potpuno novom Ustavu, radi se o pisanju drugog Ustava Kosova, koji se odnosi samo na Srbe", rekao je Hasani.

Prema njegovim rečima to što predlog ZSO treba da ide na Ustavni sud ne znači da je ustavan, jer da bi bio ustavan, kako pojašnjava, statut treba da ima za osnovu presudu iz 2015. godine, a ne Rezoluciju 1244.

"Da bude po Ustavu parametar je trebalo da bude presuda iz 2015. Ta presuda je eliminisana, ne postoji u preambuli statuta. Dakle, sud nije nadležan da ocenjuje sadržinu, ustavnost statuta drugog subjekta, osim onog koji postoji u Ustavu", istakao je on.

Naveo je da preambula, u kojoj se pominje Rezolucija 1244, koja garantuje teritorijalni integritet Srbije, fiktivno se pominje Ustav Kosova.

Primećuje da se u nacrtu kada je reč o obrazovanju i zdravstvu govori o institucijama "Srbije na Kosovu"

"To je zato što Srbija ne prihvata da to obrazovanje i zdravstvo koje finansira i stvara Kosovo, treba bude pod vlašću Kosova, koje ona ne priznaje. Zbog toga su ove dve agencije puštene u rad, ali diplome, poslednja dokumenta, imaju pečat države Srbije. Ovo je protiv suvereniteta i nezavisnosti Kosova", ukazao je on.

Na konstataciju da je u nacrtu ZSO navedeno će se diplome izdavati na dva jezika, Hasani napominje da se time krši Ustav i da nacrt ne bi trebalo time da se bavi.

Nacrt predviđa da ove zdravstvene i obrazovne ustanove budu priznate kao privatne, ali će biti licencirane od strane kosovskih vlasti, a Hasani ocenjuje da je to potpuno nevažno.

"One su privatne, a na kraju, kada se te diplome koriste u Nemačkoj, ili u drugim zemljama, to su srpske državne diplome", ističe Hasani.

Hasani upozorava da predloženi dokument nacrta ZSO ne stvara ni treći ni četvrti nivo moći, već je to "paralelna vlast, i horizontalno i vertikalno".

"Ovo Udruženje je etničko i što je još gore, stvara super kategoriju etničke zajednice, a to je srpska zajednica, koja zadržava svoje privilegije na centralnom nivou, po Ustavu Kosova, ali i u odnosu na sve zajednice, uključujući i Albance. Ima dodatna prava koja ostvaruje na način na koji se određuj ovim statutom", kazao je on.

Napominje da je Kosovo napravilo grešku na samom početku odbijajući da napravi nacrt ZSO i prepuštajući taj posao međunarodnoj zajednici.

Taj korak je, ukazuje, napravljen kako bi se izbegla odgovornost kosovskih vlasti zbog obaveze da se formira ZSO.

"Ne može se odreći odgovornosti. Vlada Kosova ima ustavnu i međunarodnu obavezu da formira Zajednicu. Zajednica je trebalo da dobije presudu Ustavnog suda, da se otvori javna rasprava, ako treba menjati Ustav, treba ga menjati. Treba li ga promeniti? Mislim da nemamo izbora, ubuduće će se menjati Ustav, da se menjaju sektorski zakoni, da se donese poseban zakon za formiranje ovog Udruženja i drugih i da se napravi čvrst, ustavni i zakonski osnov. A onda istupite u dijalogu", poručio je Hasani.

On zaključuje da u novom nacrtu ZSO postoje tri crvene linije za Kosovo.

"Ono što je mega crveno svetlo u tom statutu su tri dimenzije. Prvo, Rezolucija 1244 mora biti hitno povučena. Drugom, Arbitražnom i trećem, potrebno je posebno poglavlje da se precizira administrativna kontrola zakonitosti, sudska kontrola i Ustavni sud. Ako se arbitraža ukloni, tada postojeći organi vrše svoja upravna, zakonska i ustavna ovlašćenja. Samo se tako može regulisati Zajednica. Ne remeti rad, neka bude autonomna, tako su se razvijale stvari u Tirolu i u Finskoj. Ustav to u početku nije predvideo, kasnije su ga prilagodili Ustavu. Sudovi su, dakle, odigrali ulogu, doneli zakone za njih i postepeno ih stabilizovali", napominje Hasani.