Haziri: Nada u veliki povratak DSK na lokalnim izborima u oktobru

Ljutfi Haziri
Izvor: Lajmi

Zamenik predsednika DSK Ljutfi Haziri ističe da se prvi put dešava da stranka ima vanrednu skupštinu na kojoj će biti izabran naslednik Ise Mustafe. Moramo ozbiljno reorganizovati stranku, kako bi se ozbiljno pripremili za lokalne izbore oktobra na Kosovu i napraviti veliki povratak na političku scenu, dodaje Haziri, a prenosi RTK.

Haziri potencira da se DSK prvi put nalazi pred vanrednim izborom predsednika, posle ostavke Ise Mustafe usled katastrofalnog rezultata na parlamentarnim izborima.

„Imali smo ranije ozbiljnih situacija, ali ovo je prva vanredna  izborna skupština nakon ostavke predsednika Mustafe. U toj skupštini biće otkriveni novi koraci DSK, a nakon izbora novog predsednika, prioritetno ćemo se baviti lokalnim odborima. Moramo ući u potpunu reorganizaciju stranke i završiti političku raspravau pre lokalnih izbora", naglasio je Haziri.

Ostavku Mustafe smatra odgovornim gestom državnika. 

„I to otvara put novom predsedniku da nasledi čistu situaciju i efektan povratak DSK na političku scenu već na lokalnim izborima. Nadamo se velikom povratku na lokalnim izborima u oktobru“, dodao je Haziri.