Hiseni: Imao sam rezerve prema koaliciji sa Samoopredeljenjem, Kurti brine o svojim interesima

Skender Hiseni
Izvor: Gazeta Express

Član rukovodstva Demokratskog saveza Kosova (DSK) Skender Hiseni izjavo je da je od Aljbina Kurtija tražio da nema loše odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, istakavši da je Kurti vrlo često davao pogrešne izjave.

“Nikada nisam skrivao svoj položaj čak ni u javnosti, imao sam svoje rezerve prema koaliciji DSK i Samoopredeljenja a postupci Kurtijeve vlade pokazali su da sam bio u pravu“, rekao je Hiseni, prenosi Gazeta Ekspres.

Prema njegovom mišljenju, kada je postao premijer Kurti je počeo da pokazuje otvorene sklonosti ka egocentrizmu i da brine samo o svom interesu.

“Kurti mora da zna da nije uspeo da upravlja vladom za koju smo očekivali da će biti promenjena. DSK je pokušao da sarađuje sa njim, nedeljama smo molili Kurtija da bude oprezan u svojim odnosima sa Sjedinjenim Državama. Umesto da to učini on razrešava ministra DSK koji je i zamenik predsednika DSK. Bio je to direktan poziv da više ne želi koalicionu vladu sa DSK”, rekao je Hiseni.

Prema njegovim rečima, Kurti je namerno svrgnuo vladu jer nije želeo da preuzme odgovornost.

“Sada imamo vladu koja je pala i situaciju da je Ustavni sud preduzeo akciju da ospori predsednikovu uredbu o kandidatu za premijera iz DSK. Iako sam jedan od sastavljača Ustava, ne dam sebi pravo da komentarišem odluku. Poslednja stvar koju će DSK učiniti je da ospori ili ne prihvati odluku suda, DSK će poštovati odluku Ustavnog suda", istakao je je Hiseni.