Hiseni: Odlazak političara na glasanje u Albaniju osnažuje protivljenje nezavisnosti Kosova

Skender Hiseni
Izvor: Facebook

Član Demokratskog saveza Kosova Skender Hiseni navodi da je najveći poraz ćutanje kosovskih opozicionih stranaka povodom glasanja premijera Aljbina Kurtija na parlamentarnim izborima u Albaniji i naglašava da odlazak političkih lidera Kosova na glasanje u susednu državu osnažuje protivljenje nezavisnosti Kosova.

Hiseni se upitao da li ima opozicije na Kosovu, da li je status Kosova rešen i postoji li uopšte Kosovo i naglasio da razume zabrinutost izvestiteljke za Kosovo u Evropskom parlamentu Viole fon Kramon povodom glasanja Kurtija u susednoj Albaniji.

"Ima li opozicije na Kosovu, da li smo završili sa izgradnjom Kosova, da li Kosovo postoji, da li volimo Kosovo? Pre nego što pokušam da odgovorim na ova pitanja uvažavajući zabrinutost izvestiteljke za Kosovo u Evropskom parlamentu Viole fon Kramon, želim da odgovorim na njenu dilemu kada kaže da ne razume i smatra  neprihvatljivim učešće kosovskog premijera Aljbina Kurtija na opštim parlamentarnim izborima u Albaniji . Ne krivim fon Kramon za nerazumevanje ove akcije kosovskog premijera, iako verujem da ona to vrlo dobro razume, na kraju krajeva, nevažno je da li ona to razume ili ne", naveo je Hiseni u objavi na Fejsbuku.

Član DSK ističe da je najveći neuspeh tišina koja je zavladala na političkoj sceni Kosova u odnosu na ponašanje vladajućih političkih elita.

"Suštinski problem je strašni neuspeh političkog ćutanja na Kosovu povodom akcija koje podrivaju samo kosovsko biće. Tišina svuda na našem strašljivom Kosovu. Kosovo, bez političke opozicije. Tiha, kalkulantna i oportunistička opozicija. Današnji odlazak kosovske političke elite u Albaniju osnažuje protivljenje i protivnike kosovske nezavisnosti. Dok ovde primenjujemo ono što se u diplomatiji naziva dvosmislenošću, odgovorio sam na gornja pitanja građanima Kosova", istakao je Hiseni.