Hodžaj: DPK se neće potčiniti volji onih koji bi da uguše demokratiju

Enver Hodžaj
Izvor: Kosovo Online

Vršilac dužnosti predsednika Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj izjavio je da sve ovo što se dešava večeras oko reforme izbornog zakona predstavlja "dramu srama", koju je pokrenula vlada Aljbina Kurtija.

"Umesto da se sastanemo u Skupštini Kosova i razgovaramo o planu vakcinacije stanovništva, gde je do sada 2.000 ljudi umrlo zbog koronavirusa, gde ekonomija propada, mi se suočavamo sa novom krizom koju je inicirao premijer Kurti i Pokret Samoopredeljenje“, rekao je Hodžaj na konferenciji za novinare održanoj u holu Skupštine Kosova, posle najnovijih dešavanja i odluke Vlade o izmenama Zakona o izborima.

Naglasio je i da Demokratska partija Kosova u ime građana odbija da se potčini volji bilo koga da uguši demokratiju zemlje.

„Takav proces u kome se Izborni zakon zaključuje na 12 sati naziva se gušenjem demokratije, naziv je kraj demokratije i mi smo kao politička stranka bili i ostaćemo front da zaštitimo i sačuvamo novu demokratiju na Kosovu koju je sagrađena sa mnogo truda i odricanja. Građani danas moraju da shvate da je Albin Kurti taj koji se plaši vlade, koji ne želi da preuzme odgovornost, već želi da pošalje zemlju na vanredne izbore sa istom situacijom, koja je pre godinu dana dobila ime Agim Veljiu“, rekao je Hodžaj.