Hodžaj i Haradinaj čestitali Dan turske zajednice na Kosovu

Enver Hodžaj i Ramuš Haradinaj
Izvor: Ekonomia onlajn

Čelnici Demokratske partije Kosova i Alijanse za budućnost Kosova Enver Hodžaj i Ramuš Haradinaj čestitali su danas turskoj zajednici na Kosovu Dan nacionalnog i dečijeg suvereniteta.

Hodžaj je na Fejsbuku napisao da je „turska zajednica bogastvo raznolikosti i naše kulturne baštine“,

„Oni su deo svih naših institucija i nerazdvojni su u zajedničkom društvenom aktivizmu za demokratsku državu u razvoju. Decenijama je ova zajednica takođe bila naša važna veza sa našom prijateljskom zemljom Turskom. Čestitam turskim prijateljima i svoj njihovoj zajednici ovoj dan“, napisao je Hodžaj.

Čestitke je uputio i Ramuš Haradinaj koji je podsetio da je se na današnji dan obeležava i godišnjica Velike nacionalne skupštine.

Haradinaj je u svom postu istakao da je „Turska snažno podržala intervenciju NATO za spas naroda Kosova“.

„Čestitamo prijateljskoj zemlji, Republici Turskoj, praznik nacionalnog suvereniteta i dece, istovremeno i godišnjicu osnivanja Velike nacionalne skupštine. Turska je snažno podržala intervenciju NATO za spas našeg naroda i nastavlja da podržava Kosovo u izgradnji države i međunarodnoj afirmaciji“, napisao je Haradinaj.

On je reči hvale Turskoj uputio i za „kontinuiranu podršku konsolidaciji države Kosovo“.

„Zajedno sa željama za mir i prosperitet turskog naroda, izražavam zahvalnost i na njihovoj kontinuiranoj podršci u konsolidaciji države Kosovo“, napisao je Haradinaj.