Hodžaj: Kosovo od Sporazuma u Ohridu neće imati mnogo koristi

Enver Hodžaj
Izvor: Reporteri

Zamenik predsednika kosovske skupštine i poslanik DPK Enver Hodžaj smatra da Kosovo neće imati mnogo koristi od Sporazuma postignutog u Ohridu i da osim stavljanja na dnevni red aplikacije za članstvo u Savetu Evrope i odluke da se odobri vizna liberalizacija, neće imati nikakve druge pogodnosti, prenosi Reporteri.

Hodžaj kaže da sa politikom koju premijer Aljbin Kurti trenutno vodi u odnosu na sever, to nema veze sa severom, već sa tim kako da se dobro predstavi građanima južno od Ibra.

"Politika koja bi reintegrisala sever u državne institucije Kosova morala bi da izgleda drugačije", dodao je Hodžaj.

Govoreći o izborima 23. aprila održanim u četiri opštine na severu Kosova, Hodžaj kaže da predstavljaju farsu da se opravda formiranje Zajednice srpskih opština.

"Ne mislim da će ti izbori proizvesti neku novu realnost i ispuniti osnovne interese države Kosovo. Naprotiv, izbori su samo farsa da se opravda formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom i Kurtiju bi bilo bolje da bude iskren prema građanima i kaže im da mi sprovodimo Briselske sporazume jer je u interesu države da taj deo zemlje integriše u institucije Kosova, da osnuje Zajednicu, kao što je uradio sa registarskim tablicama bez jasnoće koji cilj želi da postigne", rekao je Hodžaj.