Hodžaj: Kurtijev pokušaj uspostavljanja autokratije neprihvatljiv za DPK

hodžaj
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj optužio je kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je, uprkos tome što je manje od mesec dana na čelu Vlade, započeo projekat transformacije demokratije građana Kosova u autokratiju vladara.

Hodžaj je na Fejsbuku napisao da se kosovska vlada na čelu sa Kurtijem u prethodne tri nedelje pokazala „kao veoma depresivna i sa vrlo opasnim pristupom“.

„Zatvaranje građana i ekonomije, neuspeh da se obezbede vakcine, prelazak sa stvarnih problema građana Kosova na albanske izbore, prikazivanje Kosova kao propale i zločinačke države u UN-u i konačno, samovoljna i autoritarna pretnja nezavisnim medijima i slobodi govora, još jednom su otkrili ono što smo uvek govorili šta zaista predstavlja Aljbin Kurti i kakav je njegov mentalitet“, napisao je Hodžaj.

On je naglasio da je ovakvo ponašanje „Kurtijeve autokratiji nad demokratijom građana Kosova neprihvatljivo za DPK i za svakog građanina koji voli pravdu nad moći i demokratiju nad samovoljom“.

„Odupirićemo se ovoj tendenciji na svakom koraku. Kurti će shvatiti da su Kosovo i naša demokratija, koja mu se čini malom zbog svoje nezasitne ambicije za moći, zapravo veliki, voljeni i neotuđivi u srcima njegovih građana“.