Hodžaj: Uz podršku Rusije, Srbija preti čitavom regionu

Enver Hodžaj.png
Izvor: Ekonomia Online

Bivši ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj smatra da je akcija Kurtijeve vlade radi uspostavljanja reciprociteta za registarske tablice odgovarajuća, prenosi Ekonomija onlajn.

Kako je rekao, došlo je vreme za rešavanje problema između Kosova i Srbije i to se može postići novim oblikom dijaloga.

"Mislim da je krajnje vreme da razmislimo o ponovnom oblikovanju dijaloga i da razgovaramo samo o međusobnom priznavanju i razgovaramo samo o tehničkim pitanjima", rekao je Hodžaj za Euronjuz Albanija.

Hodžaj je naveo da trenutna situacija nije test za Kosovo i samu Srbiju, već i za Rusiju i Zapad.

"Bez sumnje, nedavni razvoj događaja ima geopolitičku dimenziju. Otvorene vojne pretnje Srbije, mobilizacija vojske i kretanje u blizini granice sa Kosovom, kao i preteći Vučićev govor i prisustvo samog ruskog ambasadora u kasarni na jugu Srbije, sve govori da je ovo test za odnose između Zapada i Rusija. Stoga je potrebna veća odlučnost EU i SAD ", izjavio je Hodžaj.

Bivši ministar spoljnih poslova Kosova navodi da "Rusija i Srbija nastoje da povrate uticaj i ugroze ceo region". Hodžaj kaže da je to pokušaj da se proizvede što veća neizvesnost na Balkanu kako bi se blokirale evropske integracije.

Rados
28. Septembar 2021.
Ne Srbija ne preti nikome Srbijactrazi da se formira ZSO sto vec punih 7 god odbijate da sprovedete u delo a prihvatili ste taj Briselski spirazum i izglasala je vasa Skupstina sa preko 2,/3 vasih poslanika.Sta hocete sada plasite se jedne ZSO gde nema ni 150.000 Srba a treba da se vrate jos 250.000.proteranih posle rata sa svojih veko nih ognjsta gde su tu rodjeni i tu ziveli
I nemojte stalno pominjati Rusiju jer Rusija je da se nadje resenje kao sto vama pomaze Amerika tako i Srbiji pomaze Rusija plus oni su bratski narod ista vera za razliku od vas sto vi niste sa Amerikancima.Nema tablica i kretanja kroz Srbiju dok se ne formira ZSO.Dosta je bilo cekanja.Prvo ZSO a posle se moze voditi dijalog o tablicama.Vi ste mnigo pozurili i sada imate veliki problem.
rado
28. Septembar 2021.
Ha ha koje medjusobno priznanje Srbija je priznata zemlja uh odavmo citaj istoriju i Srbiji ne treba vase priznanje.Ali vamactreba priznanje od Srbije zato se i vodi dijalog.Ali sa 500 naoruzanih specijalaca Rosu saljete na Sever na goloruke Srbe da menjaju tablice to nema nigde u svetu a trazite da vas Srbija prizna.Prvo ZSO pa onda nastavak dijaloga.Bez toga nema napredka sto pre shvatite to bolje za vas brze cete ici napred ovako ostacete izolovani jos dugo godina.