Hoti: Vladajuća stranka obmanjuje građane, DSK je protiv prevara

Avdulh Hoti
Izvor: Kosovo Online

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti saopštio je da vladajuća partija obmanjuje građane, dodajući da je DSK protiv prevara, a ne protiv partnera Kosova.

Hoti je u objavi na Fejsbuku naveo da partija koja je sada na vlasti već 15 godina obmanjuje građane.

"Protivili se se Ahtisarijevom planu koji je doneo nezavisnost, Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju koji je otvorio put za evropsku integraciju Kosova, Vašingtonskom sporazumu potpisanom u Beloj kući koji je doneo priznanje Izraela i druge beneficije. Nasilno su se usprotivili sporazumu o demarkaciji sa Crnom Gorom, uprkos pozivu najviših američkih zvaničnika da ga podrže. Protivili se se svim sporazumima o dijalogu u poslednjih deset godina, od kojih su neki omogućili proširenje suvereniteta na celu teritoriju zemlje i omogućili Kosovu prisustvo u međunarodnim forumima...", naveo je Hoti.

Kako je dodao, sada ta ista politička snaga pristaje da sprovodi sve prethodne sporazume.

"DSK je protiv prevare. DSK je za državu Kosovo. DSK je za održavanje partnerstva sa prijateljima", poručio je Hoti.

Ranije danas iz američke ambasade u Prištini je saopšteno da su zabrinuti zbog izjava lidera i zvaničnika opozicionih partija u kojima se protive evropskom predlogu. Kako je navedeno, ti stavovi se ne poklapaju sa podrškom SAD ovom predlogu.