Joksimović: Zahvalnost Italiji za podršku Srbiji za integraciju u EU

Jadranka Joksimović
Izvor: Facebook

Ministarka za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović zahvalila je danas, u razgovoru s ambasadorom Italije u Srbiji Кarlom Lo Кašom, na podršci koju Italija pruža Srbiji u procesu pristupanja Evropskoj uniji, prenosi RTV.

Joksimović se sastala s ambasadorom Italije, na kraju njegovog diplomatskog mandata u Beogradu i tom prilikom su razgovarali o saradnji dveju zemalja.

Ministarka Joksimović zahvalila je sagovorniku na ličnom angažovanju u nastojanjima da bilateralni odnosi budu još uspešniji i dinamičniji, a posebno na stavu Italije da politika proširenja EU nema alternativu kada je reč o jačanju stabilnosti i bezbednosti našeg regiona ali i cele Unije, saopštilo je Ministarstvo za evropske integracije, a preneo Tanjug.

"Srbija, kao pouzdan partner, nastavlja svoj reformski put usmeren na dostizanje merila iz procesa pristupanja EU i principijelna politička podrška, ali i ekonomska i ekspertska, koju od vaše zemlje dobijamo nam je od izuzetnog značaja kako bismo dostigli svoj cilj, a to je punopravno članstvo u EU“, izjavila je Joksimović.

Lo Кašo je istakao da je saradnja dveju zemalja u procesu evropskih integracija bila veoma važan segment njegovih aktivnosti u proteklom periodu i izrazio uverenje da će Italija nastaviti da podržava pristupanje Srbije Evropskoj uniji. Posebno je ukazao na pomoć koju je Srbija pružila Italiji tokom najtežih dana pandemije, rekavši da je tako visok stepen solidarnosti i podrške još jedan pokazatelj doslednosti Srbije da poštuje evropske vrednosti i u globalno teškim okolnostima, navodi se u saopštenju.