Kancelarija za KiM: Incident u Vrbovcu ima za cilj zastrašivanje Srba

Automobil sa zastavom OVK
Izvor: Kancelarija za Kim

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je saopštila da je grupa Albanaca danas izazvala opasnu provokaciju tako što su se oko 15 časova provozali kroz mešovito srpsko naselje Vrbovac u opštini Vitina mašući zastavama UČK, uz zvuke sirena.

U saopštenju Kancelarije se dodaje da do ovog novog etnički motivisanog incidenta dolazi u danu kada je Aljbin Kurti pokušao da sprovede u delo svoje protivpravne i jednostrane poteze kojima je direktno udario na Srbe na Kosovu.

„Nažalost, događa se ono na šta Kancelarija za Kosovo i Metohiju svakodnevno upozorava, a to je da neodgovorni i jednostrani antrisrpski potezi i retorika Aljbina Kurtija direktno generišu napade na Srbe koji žive južno od Ibra“, dodaje se.

Ističu da tome u prilog svedoči i „današnji incident u Vrbovcu koji ima za cilj da zaplaši, onespokoji Srbe u ovoj mešovitoj sredini, ali predstavlja i opasnu pretnju preostalom življu“.

„Dok se Srbima na Kosovu i Metohiji brani čak i da nose majice s aporukama „Nema predaje“, dotle Albanci u pokrajini divljaju sa zastavama terorističke UČK i za to niko ne snosi sankcije“, kaže se u saopštenju Kancelarije za KiM.