Konjufca: U Srbiji mnoge masovne grobnice još nisu otkrivene

Konjufca sa Martinom Ščeupom
Izvor: Ekonomia Online

Predsednik kosovske skupštine Gljauk Konjufca izrazio je danas posvećenost kosovskih institucija u rešavanju pitanja nestalih navodeći da ovoj temi u dosadašnjem dijalogu sa Srbijom nije posvećena odgovarajuća pažnja, prenosi Ekonomija onlajn.

Konjufca je o ovoj temi razgovarao sa regionalnim direktorom za Evropu i centralnu Aziju (ICRC), Martinom Ščeupeom, a bilo je reči o posvećenosti organizacije pružanju podataka o nestalim osobama i razjašnjavanju njihove sudbine.

Konjufca je optužio Srbiju „da je počinila genocid na Kosovu i da mnoge masovne grobnice sa telima Albanaca u Srbiji još uvek nisu otkrivene“.

„Beograd i dalje skriva te grobnice i zato je potrebno da se što pre otvori državni arhiv Srbije“, rekao je predsednik kosovskog parlamenta.

Konjufca i Ščeup su se složili da se njihova međusobna saradnja u budućnosti intenzivira i da koordinišu aktivnosti na rasvetljavanju sudbine nestalih osoba iz nedavnog rata na Kosovu.

Miodrag iz Peći
09. Jun 2021.
Dokle ćete zločine svoje prikrivati zločinima tuđim. Suđenje u Specijalnom Sudu za ratne zločine OVK u Hagu pominjete i genocid i grobnice i otvaranje srpskih arhiva a za arhive OVK i Kosova koje je vodio optuženi za ratne zločine Kadri Veseljija.