Kosnet: Bajden preuzeo obaveze iz Vašingtonskog sporazuma jer je važno jačanje ekonomskih veza

Filip Kosnet
Izvor: Facebook

Odlazeći ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Filip Kosnet izjavio je da je administracija predsednika Džoa Bajdena zvanično prihvatila obaveze iz Vašingtonskog sporazuma i da ima približno isti pristup Kosovu kao i administracija bivšeg predsednika Donalda Trampa, prenosi Ekonomija onlajn.

„Svi američki ciljevi za Kosovo ostaju isti: mir, pravda, prosperitet. Mnogi su bili iznenađeni kada je Bajdenova administracija, koja je promenila mnoge spoljnopolitičke inicijative prethodne administracije, formalno prihvatila obaveze Vašingtonskog sporazuma, jer smatramo da su napori za jačanje ekonomskih veza Kosova sa susedima, uključujući Srbiju veoma važni za ekonomsku budućnost Kosova", rekao je Kosnet u intervjuu za Kalkso.

Istakao je da iako su metode Trampove i Bajdenove administracije različite, opšti pristup Kosovu nije mnogo drugačiji.

„Jasno je da su pristup, metode dve vlade, dve američke administracije bile prilično različite, ali ako pogledate ukupnu američku strategiju, sveukupni pristup SAD prema Kosovu, nije se mnogo promenio godinama, bez obzira ko je u Ovalnoj kancelariji“, dodao je Kosnet.

Miodrag iz Peći
15. Septembar 2021.
Kaži to Vjosi i Kurtiju.